beoordeeld met een 9.0

De waarde van een houten schutting

Een schutting heeft als meest voorname functie het vormen van een afscheiding van uw tuin. De houten schutting vormt een fysieke en ondoordringbare afscheiding tussen uw tuin en aangrenzende grond. Daardoor wordt uw tuin hermetisch afgesloten, en is deze niet meer toegankelijk voor uw buren of passanten. Een houten schutting zorgt niet alleen voor een fysieke afscheiding, deze plaatst uw tuin, al dan niet geheel, uit het zicht. Daardoor kunt u in uw tuin doen en laten wat u wilt zonder continu door iedereen bekeken te worden, en dat is wel zo fijn!

Verschillende soorten schuttingen

Er zijn een breed scala aan houten schuttingen verkrijgbaar. In hoofdlijnen zijn de meest geschikte soorten als schutting grenen, vuren en hardhout. Met deze soorten hout zijn er talloos verschillende schermen verkrijgbaar.

  • 18,19 of 21 planks;
  • Rechte of toogschermen;
  • Planken horizontaal of verticaal bevestigd;
  • Onderbroken met trellis schermen of gaaselementen;
  • Bijpassende houten paal of beton constructie.

Wat is de levensduur van een houten schutting?

Hoe lang een houten schutting meegaat is lastig op voorhand te zeggen. Er zitten namelijk grote verschillen in de verschillende soorten hout. Daarbij komt dat grenenhout uit Scandinavië vele malen langer meegaat dan wanneer dit uit midden-Europa komt. Een laatste verschil wordt gemaakt door de dikte van de plank. Schermen van een bouwmarkt hebben vaak toch niet dezelfde dikte als die van een speciaalzaak of schuttingbedrijf. Het is hierbij vaak letterlijk appels met peren vergelijken. Passend advies nodig over de levensduur van uw houten schutting? Informeer bij uw schutting bedrijf! 

Contact Schuttingbedrijven Klantenservice & Contact Neem contact op voor vragen info@schuttingbedrijven.nl Of vul ons contactformulier in Contact
Een ogenblik geduld...