beoordeeld met een 9.0

Houten schutting laten plaatsen

Kiest u voor een nieuwe houten schutting, dan heeft u de mogelijkheid om dit zelf te doen of te laten verzorgen door een bedrijf. Voor beide valt natuurlijk iets te zeggen. Als u handig bent is het een goede manier om geld uit te sparen. Wordt het plaatsen voor u uitgevoerd, dan bent u echter verzekerd dat dit vakkundig wordt gedaan. U hoeft geen materialen te lenen of huren en het bespaart u een hoop tijd en wellicht wat ergernis. Op deze website vindt u per provincie bedrijven die uw schutting kunnen leveren en/of plaatsen. Zelf plaatsen of dit professioneel laten uitvoeren, de keuze is dus aan u!

Duurzame plaatsing van uw schutting

Onder een duurzame plaatsing van een schutting verstaan wij: een schutting dusdanig plaatsen dat deze een zo lang mogelijke levensduur heeft. De manier waarop een schutting wordt geplaatst heeft invloed op hoe lang de schutting blijft staan. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de kwetsbare delen van de schutting. Hieronder vindt u zaken waarop u dient te letten:

  • Ga voor een schutting van goede kwaliteit;
  • Zorg ervoor dat de planken een dikte hebben van minimaal 6 mm;
  • Zorg ervoor dat de schutting vrij van de grond hangt;
  • Maak eventueel gebruik van een afdeklat, deze kan fungeren als een soort afdak;
  • Zorg dat de schutting palen minimaal 70 centimeter diep de grond in gaan;
  • Maak gebruikvan schroeven en bevestigingsmaterialen van RVS;
  • Koop alleen schuttingen die FSC en KOMO gecertificeerd zijn. 

Wat is de werkwijze bij het plaatsen van een schutting?

Hoe wordt een schutting geplaatst of hoe kunt u het beste zelf een schutting plaatsen? Dat is een goede vraag. Een weldoordachte en logische werkwijze is hierbij het halve werk. Zorg ervoor dat er ruimte is om te werken en dat de juiste materialen aanwezig zijn. Als dit het geval is wordt het plaatsen van een schutting een stuk eenvoudiger.

Meet het hek nauwkeurig op, en zorg dat alle materialen aanwezig zijn. Genoeg panelen, een extra eindpaal en bevestigingsmiddelen; natuurlijk het juiste gereedschap. Ruim de eventueel bestaande schutting op en egaliseer de grond. Markeer vervolgens de lijnen waarop het hek komt te staan. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de eigendomslijnen. Plaats de eerste paal in de grond en plaats de overige palen in een rechte lijn over de eigendomslijn. Zorg voor een ruimte van 1,80 m tussen de palen om de schermen te bevestigen. Schroef de montagebeugels op de juiste hoogte op de palen. Bevestig de schermen aan het de schermen met uitsluitend roestvrij staal - dit roest niet, waardoor u jarenlang plezier heeft van uw omheining!

Bestaande schutting verwijderen en afvoeren

Uw huidige schutting laten verwijderen of afvoeren? De bedrijven die uw schutting komen plaatsen bieden veelal ook een service aan waarbij zij deze zullen afvoeren en verwijderen. Hierbij hoeft u zelf helemaal niets te doen en wordt het afval voor u afgevoerd. Is uw huidige schutting een haag, bomen of een stenenmuur? Overleg met uw schutting bedrijf voor de mogelijkheden. Een telefoontje of mailtje kan in dit geval duidelijkheid verschaffen.

Contact Schuttingbedrijven Klantenservice & Contact Neem contact op voor vragen info@schuttingbedrijven.nl Of vul ons contactformulier in Contact
Een ogenblik geduld...