beoordeeld met een 9.0

Poorten bijpassend bij de schutting

Poorten of tuindeuren zijn er net als schuttingen in vele soorten en maten. Heeft u een zeer solide tuinpoort nodig of kan dit op een eenvoudigere manier worden opgelost? Zeer solide poorten zijn degene die uitgevoerd worden met een stalen frame. Dit geeft de poort ontzettend veel stevigheid waardoor deze niet zomaar gaat doorhangen. Deze zijn echter ook prijziger. Wellicht voldoet een poort volledig van hout met eenvoudige scharnieren ook prima aan uw wensen. Let er wel altijd op dat ook hier alle onderdelen van RVS zijn gemaakt. Dit voorkomt roestvorming en dus een snelle slijtage.

Het advies is wel om altijd een poort te kopen die aansluit bij de schutting. Qua vormgeving maar ook wat betreft de gebruikte soort hout. Dit veranderd natuurlijk wanneer u de poort wilt gaan schilderen. Maar een rechte schutting hoort altijd een rechte poort te hebben, zijn er toog schermen dan hoort de poort ook rond te zijn!

Poorten; welke breedte dient u aan te schaffen?

Welke breedte uw poort dient te hebben is deels afhankelijk van uw tuin of de toegang daartoe. Ligt er in uw tuin een pad dat 90 cm breed is, dan is het onzinnige een brede doorgang te maken. Hetzelfde geldt als het pad ernaar toe zo smal is. Vormt de tuin of de toegang daartoe geen beperking dan is een poort van 120 cm breed het overwegen waard. Dit maakt het eenvoudiger om met de fiets aan de hand of met een kliko naar binnen te lopen.

Een poort monteren

De montage van een poort is het meest vervelende onderdeel van het plaatsen van een schutting. De poort dient soepel open te gaan, horizontaal te hangen en in het slot te vallen. Dit maakt het monteren van de poort tot een lastig en tijdrovend onderdeel van het plaatsen van de schutting. Waar dient de montage aan te voldoen?

  • De bovenkant dient gelijk te zijn met de schutting;
  • De poort mag bij het openen niet piepen of kraken;
  • Er mag geen speling op zitten;
  • De poort dient waterpas te hangen;
  • De poort dient in het slot te vallen.
Contact Schuttingbedrijven Klantenservice & Contact Neem contact op voor vragen info@schuttingbedrijven.nl Of vul ons contactformulier in Contact
Een ogenblik geduld...