beoordeeld met een 9.0

Schutting vrij laten hangen van de grond

Grond is vrijwel altijd vochtig en kan daardoor schadelijk zijn voor uw schutting. Het hout zal sneller gaan rotten met een beperkte levensduur tot gevolg. U kunt dit eenvoudig voorkomen door ervoor te zorgen dat het houten scherm vrij hangt van de grond. Schep het teveel aan grond weg en verspreid dit in uw tuin. Op deze manier voorkomt u eenvoudig latere problemen!

Klimplanten al dan niet verwijderen

Een houten schutting hoeft vanwege de natuurlijke kleuren niet begroeid te raken met klimplanten. Voorkom dit door boosdoeners zoals hedera in een vroeg stadium te snoeien. Heeft u toch de keuze gemaakt om klimplanten tegen uw schutting aan te laten groeien, snoei deze dan tijdig. Op die manier komt er geen enorm extra gewicht op de hout constructie en wordt ook de breedte van uw tuinafscheiding beperkt. Klimplanten doen mits goed onderhouden geen schade aan uw schutting. De wortels waarmee de planten hechten zijn echter lastig te verwijderen. Laat u klimplanten er tegenaan groeien en u verwijderd ze laten dan blijven de sporen zichtbaar.

Poort afhangen

Een bekend probleem is een poort die na verloop van tijd is gaan doorhangen. Het probleem zit hem dan of in de scharnieren die niet meer in de juiste hoek scharnieren of de schuttingpaal die uit het lood staat. Controleer eerst met een waterpas of het aan de paal ligt. Mocht dat het geval zijn schroef de poort dan los en vervang de schuttingpaal. Ligt het daar niet aan vervang dan de scharnieren, gebruik dan voor een lange levensduur RVS materialen.

Schutting palen vervangen

De levensduur van de schutting is vrijwel altijd afhankelijk van de schuttingpalen. Zijn deze rot komt de schutting uit het lood te staan en dreigt deze om te vallen. Als de schermen nog van goede kwaliteit zijn is het onzinnig de hele schutting te vervangen. Nieuwe schutting palen volstaan in dat geval. Schroef de panelen eraf en haal de palen uit de grond. Plaats bij voorkeur hier hardhouten palen voor terug. Schroef de schermen weer terug op de palen. Gebruik hiervoor niet dezelfde schroefgaten als waarmee deze voorheen vast zat!

Stormschade herstellen

Bekijk eerst wat de schade inhoud. Is de schutting omgewaaid doordat de palen rot zijn, doordat deze onvoldoende diep in de grond stonden of zijn takken de boosdoener. Weeg vervolgens het kostenplaatje af tegen de staat van uw schutting. Herstellen kan vrijwel altijd maar is dit nog zinvol? Nieuwe palen of schermen zijn uiteraard los te bestellen bij uw schutting specialist of bouwmarkt!

Contact Schuttingbedrijven Klantenservice & Contact Neem contact op voor vragen info@schuttingbedrijven.nl Of vul ons contactformulier in Contact
Een ogenblik geduld...