beoordeeld met een 9.0

Voordelen van een schutting

Een schutting brengt diverse voordelen met zich mee waaronder privacy, veiligheid en bescherming tegen de wind. Wij hebben deze voordelen kort voor je op een rijtje gezet! 

Privacyredenen 
Het plaatsen van een schutting zorgt voor meer privacy in een buitenruimte zoals je tuin. Een schutting zorgt voor een scheiding tussen jouw tuin en de buitenwereld. Hierdoor voorkom je dat voorbijgangers of buren ongewenst jouw tuin inkijken. Door het plaatsen van een schutting kan je ontspannen en genieten zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat je ongewenst bekeken wordt. 

Vrij van harde wind 
Een schutting kan helpen bij het verminderen van sterke wind in bijvoorbeeld jouw tuin of terras. Door het plaatsen van een schutting creëer je een beschutte omgeving waar minder wind doorheen waait. Hierdoor kan je de gevoelstemperatuur in jouw tuin verhogen en voorkom je dat losse objecten in je tuin omwaaien of beschadigd raken door harde wind.  

Veiligheidsredenen 
Door het plaatsen van een schutting zorg je voor een veiligere omgeving in je tuin. Een schutting maakt het lastiger voor onuitgenodigde mensen om jouw tuin te betreden en zo verklein je de kans op inbraak of diefstal. 

Zorgt voor een fijne sfeer 
Een schutting zorgt voor sfeer in je tuin. Er zijn verschillende soorten en kleuren schuttingen waar je uit kunt kiezen, zo vind je altijd iets wat bij jouw smaak en tuin past. Hierdoor kun je de sfeer creëren waar jij naar op zoek bent.

Handig voor kleine kinderen en huisdieren
Door het plaatsen van een schutting voorkom je dat kinderen en huisdieren ongewenst de veilige omgeving in de tuin verlaten. Hierdoor is de kans op ongevallen kleiner en kun je kinderen en huisdieren zonder zorgen tijd door laten brengen in de tuin. 

Bekijk alle schuttingbedrijven in Nederland en België Bekijk alles

Soorten schuttingen 

Houten schuttingen 
Een houten schutting is een populaire keuze voor veel mensen vanwege de natuurlijke uitstraling en de duurzaamheid. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en houtsoorten, zo kunnen ze worden aangepast naar je eigen smaak en behoeften. 

Beton schuttingen
Een betonnen schutting bestaat uit betonnen panelen die aan elkaar bevestigd zijn, daarnaast worden ze verankerd in de grond met stevige palen. Hierdoor zijn schuttingen van beton zeer stevig, hebben ze weinig onderhoud nodig en zijn ze bestand tegen weersinvloeden. Deze schuttingen zijn voornamelijk verkrijgbaar in gladde of gestructureerde afwerkingen. 

Combinatie van hout en beton 
Een hout-beton schutting bestaat, zoals de naam al duidelijk maakt, uit een combinatie van hout en beton. Deze schutting bestaat uit betonnen palen die verankerd worden in de grond met hierop betonnen palen. Deze betonnen palen worden bekleed met houten planken, zo behoudt deze schutting de stevigheid. Hierdoor heeft een hout-beton schutting wel een natuurlijke uitstraling die aangepast kan worden naar eigen smaak en behoeften. 

Schutting van gaas
Een schutting van gaas is een betaalbare optie om jouw tuin te omheinen. Deze schutting bestaat uit gaas gemaakt van metaal of kunststof en wordt bevestigd aan palen die verankerd zijn in de grond. Een schutting van gaas biedt niet altijd de gewenste privacy, je kan daarom ook kiezen om een klimplant tegen je gaas schutting op te laten groeien. Zo creëer  indien gewenst toch privacy in je tuin. 

Bamboe 
Een schutting van bamboe is gemaakt van bamboestokken of matten die aan elkaar zijn bevestigd. Deze schuttingen hebben een tropische uitstraling en zijn milieuvriendelijk. Bij een bamboe schutting is het van belang dat deze goed onderhouden wordt. Ook is deze gemakkelijk te installeren en minder prijzig. 

Wilgentenen 
Een wilgentenen schutting wordt gemaakt van gevlochten wilgentenen. Deze schuttingen hebben een rustieke uitstraling en zorgen voor extra sfeer in je tuin. Daarnaast is deze schutting milieuvriendelijk en duurzaam. Een schutting van wilgentenen kan worden aangepast naar verschillende hoogtes en maten. Ook zijn ze eenvoudig te onderhouden en kunnen ze worden vernieuwd door het toevoegen, of eventueel vervangen, van oude takken. 

Kunststof 
Schuttingen van kunststof zijn populair vanwege de moderne uitstraling en hun onderhoudsvriendelijkheid. Deze schuttingen bestaan uit kunststof panelen die bestand zijn tegen weersinvloeden. Daarnaast gaan ze lang mee, en vereisen ze geen lak- of verfbeurt zoals bij een schutting van hout. Wanneer je kiest voor een kunststof schutting, kan deze volledig naar eigen kleur en stijl worden aangepast. Ook hierdoor creëer je jouw gewenste sfeer in de tuin. 

Schanskorf 
Schanskorf schuttingen bestaan uit staal waarin stenen of keien worden geplaatst. Hierdoor ontstaat een moderne en unieke uitstraling die aangepast kan worden aan verschillende maten en hoogtes. Een schanskorf schutting is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Ze zijn duurzaam, bestand tegen weersinvloeden en vervagen of verkleuren niet snel. 

Factoren om rekening mee te houden

Er zijn verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden wanneer je een schutting wilt laten plaatsen. Zo is het van belang dat je de hoogte, stijl en materiaalkeuze van je schutting bepaald. Hout, beton en kunststof zijn enkele van de meest voorkomende materialen die gekozen worden. Overweeg je budget en kies een stijl die binnen jouw budget past, zo voorkom je vervelende verrassingen. Wanneer je een schutting wilt laten plaatsen is het belangrijk dat je weet waar jouw erfgrens ligt, zo plaats je alleen de schutting op jouw grond en voorkom je eventueel problemen met buren. Na het kiezen van de schutting die je gewenst had, kun je een offerte aanvragen bij een schuttinginstallateur. Met deze installateur bespreek je kosten, voorschriften en vergunningen. Houdt daarnaast ook rekening met de tijd die nodig is voor de installatie, je kunt deze periode namelijk lastig gebruik maken van jouw tuin. 

Of je nu op zoek bent naar privacy, bescherming tegen de wind of een extra veilige omgeving voor huisdieren en kinderen, een schutting kan hier een effectieve oplossing voor zijn. Door rekening te houden met verschillende factoren zoals de keuze van het materiaal, de hoogte en onderhoud, kan je dé perfecte schutting vinden voor jou!

Contact Schuttingbedrijven Klantenservice & Contact Neem contact op voor vragen info@schuttingbedrijven.nl Of vul ons contactformulier in Contact
Een ogenblik geduld...